Van de voorzitter

Excelsior heeft in 2022 de draad na de Corona-epedimie gelukkig weer als vanouds op kunnen pakken. Veel activiteiten die de afgelopen jaren niet mogelijk waren hebben in 2022 wel weer kunnen plaatsvinden. Mooie voorbeelden hiervan zijn het voorjaarsconcert samen met muziekvereniging Linfano uit Linschoten, het Koningsdagconcert samen Harmonie Amicitia, de jaarlijkse Dodenherdenking en het zomerfair-concert.

We hopen vanzelfsprekend dat dit zo blijft en dat we in de komende maanden niet weer met Corona geconfronteerd worden. Ook de stijgende energiekosten zijn voor onze vereniging een uitdaging.
We zijn en blijven positief. Graag vraag ik uw aandacht voor ons lustrumconcert op 15 oktober a.s. in Het Kruispunt. U bent van harte uitgenodigd om dit concert, vol verrassende fanfaremuziek, bij te wonen.
Op de achterzijde van deze nieuwsbrief staat uw jaarlijkse bijdrage aan Excelsior vermeld. Wij verzoeken u vriendelijk dit bedrag aan ons over te maken.
Wij danken u voor uw steun waarmee u mede de voortgang van onze vereniging mogelijk maakt.

Jaaroverzicht

In januari 2022 was Corona nog volop onder ons. Erg jammer, want wij hebben toen geen nieuwjaarsconcert kunnen geven. Samen met u proosten op het nieuwe jaar was toen helaas nog niet mogelijk. Maar vanaf 17 januari was het voor ons weer mogelijk om de lessen en repetitie-avonden op te starten. En wat waren we enthousiast. Zelfs zo enthousiast dat onze repetitie-avond op 26 januari, de dag dat onze verwarmingsketel er mee ophield, gewoon doorging. Met dikke truien, jassen en sjaals hebben we ons warm gespeeld. Het was 12 graden in ons verenigingsgebouw, maar dat mocht de pret niet drukken.

Henk koudAd koud

Voorjaarsconcert

Op 12 maart hebben we ons voorjaarsconcert gegeven. Samen met Muziekvereniging Linfano uit Linschoten, hebben we een mooi programma neergezet. Linfano opende de avond en na de pauze was het de beurt aan Excelsior. Het publiek was erg enthousiast, er moesten zelfs stoelen worden bijgezet. Voor beide orkesten bleek dit duo-concert een goede uitkomst om het publiek een avond-vullend programma te bieden.

LinfanoExcelsior

Koningsdag en 4 mei

Op 27 april zaten wij, samen met Harmonie Amicitia, op de Plaats voor een gezellige Aubade en gezamenlijk concert tijdens Koningsdag. En wat was het gezellig druk in de stad! Vrolijke gezichten, oranje vlaggetjes, kinderen op kleedjes en nog meer mensen! Het Wilhelmus maar ook het IJsselsteins volkslied werd uit volle borst meegezongen.

Koningsdag
Dit jaar hebben wij, na de aubade op de Plaats, ook nog een concertje gegeven in Ewoud. Alle bewoners waren uit hun kamers gehaald voor een kop koffie met een heerlijke tompouce. En wat hebben de bewoners genoten van de liedjes van vroeger maar ook ABBA werd gewaardeerd. Volgend jaar komen wij zeker terug.

EwoudEwoud 2

Op 4 mei hebben wij, net zoals andere jaren, onze medewerking verleend aan de herdenkingsbijeenkomst in de Basiliek. Na de stille tocht richting het monument is daar het Taptoe signaal gespeeld, gevolgd door het Wilhelmus.

Vrijwilligers bedankt!

Zodra het zonnetje gaat schijnen en er ook af en toe nog een buitje valt, is dat het teken voor het onkruid om hard te groeien! Binnen de kortste keren is ons terrein overwoekerd met bramen, brandnetels en Japanse duizendknoop. Met een grote groep vrijwilligers, is het onkruid verwijderd tussen de tegels en uit de borders. Het heeft wat blaren, schaafwondjes en vieze knieƫn opgeleverd, maar het resultaat mag er zijn.

Arie schoonmaakdagKar schoonmaakdagbladblazer