Streekfestival Bodegraven

Ook de eerste repetities na de zomerstop, hebben we gehouden in het Kruispunt. Maar langzaamaan werden er versoepelingen doorgevoerd en uiteindelijk zijn we weer met z’n allen in ons eigen gebouw terechtgekomen. En samen repteren was hard nodig, want er stond een festival op de planning!

Op zaterdag 6 november was het eindelijk zover. Na 2 jaar konden we eindelijk met podium weer betreden.
In het Evertshuis te Bodegraven werd voor de 25e keer het Streekfestival georganiseerd.
Elk jaar komen muziekverenigingen uit het Groene Hart en omgeving bij elkaar om op te treden en zich daarbij door een professionele jury te laten beoordelen. Er worden geen prijzen uitgereikt, maar wel een juryrapport met daarin opbouwende kritiek. 

Afbeelding11

Hou zouden wij het, na deze roerige periode, er vanaf brengen? Wij kunnen u vertellen dat de kritiek lovend was. De juryleden Danny Oosterman en Rob Goorhuis hebben ons werk ‘Lake of the Moon’ beoordeeld met een gemiddelde van 88 punten!

In het juryrapport werd gesproken over ‘Veel kwaliteit’, ‘Knap gedaan’ en ‘Fraai klankbeeld’. Ook werd orkest en dirigent geprezen om haar ‘muzikaliteit en een goed op elkaar ingespeeld team’. 

Afbeelding12

Het was fijn om deze avond met elkaar door te brengen. Omdat wij het belangrijk vinden dat we, naast het samen muziek maken, ook andere gezellige dingen samen doen, was er de mogelijkheid om vooraf gezamenlijk te eten. Gelukkig werd hier gehoor aan gegeven en hebben genoten van soep met broodjes.

Na ons optreden was er in ons verenigingsgebouw ook tijd en ruimte om na te praten onder het genot van een drankje.