Fanfareorkest

Het fanfareorkest is de basis van de vereniging en is op 23 oktober 1907 opricht. Het orkest bestaat momenteel uit ruim 50 enthousiaste muzikanten.

Sinds 2003 speelt het fanfareorkest in 1e divisie, de hoogste afdeling van de muziekbond KNMO. Op 1 november 2014 heeft het fanfareorkest, met een groot aantal jeugdige leden, wederom een eerste prijs behaald. Op 29 oktober 2016 heeft het orkest succesvol deelgenomen aan de Betuwe Cup.

Het orkest is niet alleen als geheel een bekende binnen IJsselstein, maar ook de individuele muzikanten zijn graag geziene gasten binnen de IJsselsteinse gemeenschap en bij andere bevriende verenigingen. Een club enthousiaste, goed opgeleide en gemotiveerde muzikanten.

Het orkest staat onder leiding van de gerenommeerde dirigent Leon Vliex. Leon is geen onbekende in harmonie- en fanfarekringen. Vele composities die graag en regelmatig worden uitgevoerd, rolden uit zijn pen.

Er wordt ontspannen maar serieus gerepeteerd op de woensdagavond. Op de lessenaar staan muziekstukken van allerlei aard (pop, modern, licht klassiek en klassiek). Kortom, voor ieder wat wils. Orkest en dirigent vinden het belangrijk dat de muziekstukken (onafhankelijk van de moeilijkheidsgraad) zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

Fanfareorkest